Blog: de mooi-weer-fietser

 

Het was afgelopen week eigenlijk best wel lekker weer. We hadden al een paar lekkere dagen gehad, maar nu mochten we bijna een volle week de zon aanbidden. Lekker liggen in een van de Utrechtse parken. Lekker kijken naar andere mensen. Onderling vergelijken wie er het beste gebruind is. Flesje rosé erbij. Wegwerp-barbecue aansteken. Samen met het vlees ook het gras onder de barbecue laten verfikken. Kortom, genieten. Maar je hebt ook andere mensen..

 

Dit zijn mensen die het mooie weer zien als hét moment om te gaan sporten. Lekker op de racefiets (zonder bel natuurlijk) een rondje Utrecht. Helmpje op, bidon gevuld, buikje over de stang en gaan! Ik zie ze wel eens voorbij stuiven wanneer ik op mijn elf-en-dertigste door de stad fiets. En even later staan ze uit te puffen bij het stoplicht, omdat de conditie toch net niet toereikend is. Op zo’n moment heb ik altijd gemixte gevoelens.

 

Aan de ene kant vind ik het jammer voor deze mensen dat het niet altijd lekker weer is. Dan kunnen ze hun sport lekker vaak beoefenen en conditie opbouwen. Zo’n winst voor de gezondheid juich ik altijd toe. En ik zal nog harder juichen als ze daadwerkelijk in staat zijn om een fietsbel te gebruiken. Maar dat terzijde.

 

Aan de andere kant vind ik het ook wel een beetje grappig, want ze dragen vaak gesponsorde shirtjes van Lotto-Jumbo. (dit baseer ik trouwens enkel op het feit dat ik zelf ook in een dergelijk shirtje heb gefietst) Maar wil je als bedrijf geassocieerd worden met uitpuffende, geen-bel-gebruikende mannen op de racefiets waarvan het shirtje net iets te strak zit?

 

Ik bedoel dit allemaal met een knipoog natuurlijk, want het is ook gewoon lekker om met mooi weer naar buiten te gaan. En wie ben ik om te oordelen over de mooi-weer-fietser die niet in staat is om een bel te gebruiken? Behalve dat hij niet in staat is om een bel te gebruiken. Wat ik hiermee bedoel is dat je met consistentie echt resultaat behaalt. Met sporadisch sporten boek je geen resultaat. Door alleen op maandag even gezond eten, omdat je in het weekend te veel hebt gezopen, kom je nergens. Alleen met het veranderen van je levensstijl boek je resultaat voor de lange termijn. Maar ja, dan moet je wel uit je comfortzone komen.

 

 

Was het altijd maar lekker weer..