Ei, ansjovis, geroosterde paprika

Sorry, weer een salade..

 

Ik weet het, weer een salade. Dit is voor nu even de laatste in de reeks. Maar ook deze is lekker. En simpel. En lekker. Oh wacht, dat zei ik al. Anyway, check het recept hieronder!

 

Recept (4 personen) 238 kcal pp, incl. brood 538 kcal pp

2 kropjes baby romaine

1 blikje ansjovis in olijfolie

2 rode paprika’s

2 rode uien

1 grote rode peper

2 tenen knoflook

4 eieren

6 eetlepels olijfolie

8 bruine pistoletjes

 

En hoe doen we het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de rode paprika en ui in stukken en snipper de knoflook en rode peper. Vet een ovenschaal in met 2 eetlepels olijfolie en bak alle gehakte groenten in de oven voor zo’n 20 minuten. Roer het om de 5 minuten een beetje om, anders kan het aanbranden. Laat het een paar minuten afkoelen.

 

Kook of pocheer ondertussen de eieren. Koken is een stuk makkelijker, maar pocheren vind ik mooier. Voor de smaak maakt het echt niks uit. Zorg er in ieder geval voor dat ze nog zacht zijn, dit is wel zo lekker straks in de salade.

 

Was de Romaine sla en scheur het in stukken. Hak vervolgens de ansjovis in kleine stukjes en meng dit met 4 eetlepels olijfolie. Dit is de dressing voor de sla.

 

Verdeel de salade over de borden en voeg de dressing toe naar smaak. Daar bovenop komt dan je paprika-mix. Top het geheel af met je gekookte of je gepocheerde ei. Lekker met de pistoletjes!

 

 

Eet smakelijk!