Je zou het niet zeggen, maar deze soep kan ook met mooi weer. Niet te zwaar, maar wel heel erg lekker. Je kan er een niet-vegetarische variant
op maken, maar dat heb ik vandaag niet gedaan.
Wat hebben we nodig? Recept voor 4 personen, 520 kcal pp
2 rode uien
1 courgette
3 paprika’s (rood, groen, geel)
250 gram cherrytomaatjes
1 eetlepel oregano
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
250 gram ricotta
Groentebouillon tabletten (2 stuks)
1,25 liter water
1 grote ciabatta
Hoe doen we het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak alle groenten in ongeveer gelijke stukken. Vergeet niet de zaadlijsten uit de paprika’s te halen. Meng
vervolgens alle groenten met de oregano, olijfolie en balsamico. Strooi er wat zout over naar smaak en rooster ongeveer 45 minuten. Schep regelmatig om, om aanbakken te voorkomen.
De ricotta moet ook even worden gebakken. Neem een klein bakplaatje met bakpapier en stort de ricotta daar op uit. Bak het
ongeveer een half uurtje mee met de groenten. Wel even af laten koelen voordat je het verder gebruikt.
Als alles gebakken is, mogen de groeten en de ricotta in een pan met het water en de bouillonblokjes. Wanneer het kookt, gebruik een
staafmixer om er een gladde soep van te maken. Zet het vuur laag, bak het brood af en je bent klaar!
Eet smakelijk!