Saladebowl met zalm

 

Dit is er zo'n eentje die je de in dusdanige mate kan voorbereiden, dat je als je wilt eten nog geen 5 minuten in de keuken staat. En naast het feit dat dit verschrikkelijk lekker is, is het ook ook nog eens vullend en gezond. 

 

Ingrediënten (4 personen 554 kcal pp)

 

Voor de rijst

400 gram zilvervliesrijst

10 eetlepels azijn

2 theelepel suiker

2 theelepel zout

 

Voor de zalm

400 gram rauwe zalm

4 eetlepels sojasaus

2 teen knoflook

Gember, stuk ter grootte van je duim

2 Spaanse peper

2 eetlepel sesamzaad

 

Voor de rest

1 winterpeen

1 komkommer

1 avocado

zeekraal

sojabonen

 

En hoe doen we het?

Kook de rijst volgens de verpakking en laat daarna afkoelen. Dit zou je makkelijk al een paar uur of zelfs een dag van tevoren kunnen doen. Ondertussen zet je een steelpannetje op en mengt op een niet te hoog vuur de azijn met de suiker en het zout. Zodra alles is opgelost haal je het van het vuur af en zet je het weg. Zodra de rijst is afgekoeld, schep je de azijnmix erdoor. Klaar! Hier heb je geen omkijken meer naar.

 

Snijd de zalm in plakken van ongeveer een halve centimeter bij 2 centimeter. Zet het even weg in een schaal. Dan de marinade. Hak de knoflook en gember en mix dit met de soja. Hak vervolgens de Spaanse peper, hou een klein beetje apart voor garnering en voeg de rest toe aan de marinade. Voeg als laatste de sesam toe en meng het geheel goed door de zalm. Wel een beetje voorzichtig, anders maak je de zalm kapot en dat zou zonde zijn. Dit kan je even laten rusten in de koelkast.

 

Vervolgens schil je de winterpeen en komkommer en rasp je alles. Hak de avocado in mooie stukjes en je kan alles gaan samenstellen.

 

Doe de rijst in een schaaltje en vul je hoeken met zalm, wortel, komkommer en de sojabonen. Als het goed is heb je nog wat ruimte over in het midden. Daar kan je de avocado en zeekraal kwijt. Aftoppen en met Spaanse peper en eet smakelijk!!

 

 

Wil je meer weten over gezond eten?