Geroosterde pompoen! en andere dingen..

Nu ik zo mijn recepten eens onder de loep neem, betrap ik mezelf erop dat ik best vaak vegetarisch kook. Om die trend een beetje te doorbreken bak ik volgende keer een stuk vlees. Maar nu nog even iets vegetarisch. Dit is dan ook weer heel lekker. Maar dat vind ik dan ook altijd. Echt! Ga ‘m maken dan! Ga proeven 'm dan! En geef me maar eens ongelijk! Maakt trouwens ook niet uit. Gewoon lekker koken. Hup! 

 

Recept voor 4 personen, 450 kcal pp 

 

Wat hebben we nodig?

1 flespompoen (+/- 850 gram)

Koflook

Groene peper (1 grote)

Komijnpoeder (1 theelepel)

Peper

Zout

Olijfolie (4 eetlepels)

Couscous 350 gram

Bouillonblokje (groenten)

Cranberry/notenmix (ongezouten) 50 gram

Bladsla

Geitenkaas (zachte)

Balsamico siroop

 

 

 

Hoe doen we het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de pompoen en snij hem in de lengte doormidden. Schep met een lepel de zaden en het draderige gedeelte eruit. (Tip van flip: doe dit niet boven de prullenbak als je niet zeker weet of je de pompoen goed vast kan houden.) Snijd de pompoen in plakken van ongeveer anderhalve centimeter. Zet het alvast even weg in de ovenschaal. Hak de groene peper en knoflook en meng dit samen met de pompoen. Voeg ook de olijfolie, komijn, zout en peper toe. Verdeel het over de ovenschaal of ovenschalen en bak het zo’n 20-25 minuten op 200 graden.

 

Pak een droge koekenpan en rooster de cranberry/notenmix tot de noten een beetje kleur hebben. Weeg ondertussen de couscous af en voeg 400 ml water toe samen met het bouillonblokje. Laat 5 minuten afgedekt rusten.

 

Dus we hebben de pompoen, de notenmix en de couscous klaar. Vul een bordje voor de helft met couscous en bladsla. Pompoen erbij, strooi de noten erover en verkruimel de geitenkaas erboven. Klein beetje balsamico crème erover en happen maar.

 

 

Eet smakelijk!