Je wilt makkelijk? alsjeblieft!

En maar denken dat gezond eten zo lastig is. Nou, dat dacht ik toch even niet! Shakshuka is een lekker Oosters eenpansgerecht op basis van gepocheerde eieren en pittige tomatensaus. Echt heel lekker, gezond en bovendien heel snel om te maken. Pan op tafel en dippen maar!

 

Wat hebben we nodig? (2 personen, 525 kcal pp)

1 eetlepel tomatenpuree

1 paprika

2 teentjes knoflook

Spaanse peper

1 eetlepel roomboter

1 blik kidneybonen 200 gram

1 blik tomaten 400 gram

Peterselie

½ theelepel komijnzaad

4 eieren

Koriander

2 bosuien

Peper/zout

2 kleine ciabatta’s

 

En hoe doen we het?

Verwarmd de oven voor op 200 graden en bak de ciabatta’s af.

 

Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en laat de boter smelten. Snij de knoflook, Spaanse peper en paprika in stukken en verhit dit samen met de tomatenpuree voor 4 minuten op matig vuur. Vergeet niet af en toe door te roeren. Voeg de tomaten en de kidneybonen toe (samen met komijn en peterselie) en laat 10 minuten pruttelen. Ondertussen even proeven en eventueel op smaak brengen met peper en zout.

 

Zet het vuur laag en maak nu 4 kuiltjes in de tomaten/bonenmix. Tik de eitjes hier voorzichtig in. Laat dit ongeveer 6 tot 8 minuten met de deksel op de pan garen. Haal de pan van het vuur en bestrooi het met de bosui en koriander.

 

Zet de pan op tafel en dippen maar! Top gerechtje om lekker te delen.