Voor de sporters! Pasta met doperwten

 

Net gesport en zin in pasta? Deze is echt top! Pasta met erwtenpuree, parmezaan, pancetta en tomaat!

 

Wat hebben we nodig?

Voor 4 porties (575 Kcal per portie)

- 400 gram volkoren penne

- 400 gram erwten (diepvries)

- 1 teentje knoflook

- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

- 4 plakjes pancetta 

- 10 cherrytomaatjes (in vieren)

- 15 gram pijnboompitten

- Peper en zout

- Peterselie (optioneel)

 

En hoe gaan we het maken?

Zet een pan met ruim water op het vuur (voor de pasta) en verwarm de oven voor op 200 graden. Zet daarbij ook een steelpannetje met water op; hier gaan we zo de erwten in koken. Leg op een bakplaat een velletje bakpapier en verdeel de pancetta op de bakplaat. Dit hoeft echt niet netjes te gebeuren. Scheur die pancetta maar kapot! Deze mag 20 minuten de oven in. Zet even een wekkertje op je telefoon, verbrande pancetta is niet lekker;) Snijd daarna de tomaatjes alvast.

 

Goed, kook de doperwten gaar volgens de verpakking en giet ze af. Hak het teentje knoflook en voeg toe aan de doperwten. Dit is het moment dat je een staafmixer kan gebruiken. Heb je deze niet? Dan kan je ook lekker prakken! Is het te droog? Geen probleem! Straks gaan we het nog verdunnen! Je kan het even aan de kant zetten.

 

Nu gaan we de pasta koken! Probeer de penne beetgaar te krijgen. Al dente! Voordat je de pasta afgiet, schep er even een kopje water uit. Dit water is rijk aan zetmeel en gaat ons zomenteen helpen onze saus te verdunnen. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een grote, droge koekenpan. Let op dat ze niet verbranden! Zet ze even apart.

 

Oke! Nu nemen we de lege koekenpan waar we net de pijnboompitten in hebben geroosterd en daar gaat de erwtencrème in.  Op laag vuur voeg je daar het water aan toe en je laat dit aan gladde massa worden. Voeg daar de gekookte pasta aan toe en roer om. Dit is het moment dat je het geheel op smaak brengt met peper en zout.

 

Schep de pasta op, verdeel daar een aantal tomaatjes overheen. Neem 1 plakje pancetta per persoon en verkruimel deze over het bord. Voeg de parmezaan toe en eventueel nog wat peterselie. Oh, en vergeet de pijnboompitjes niet! 

 

Eet smakelijk!!!!