Recepten en Blog

Blog: de sluipmoordenaar

In mijn werk kom ik vaak mensen tegen die niet begrijpen waarom ze niet afvallen of waarom men, desondanks alle inspanningen, toch aankomt. Al die moeite lijkt opeens te vergeefs en de motivatie verdwijnt als sneeuw voor de zon. “Maar ik eet echt gezond..!”, hoor ik vaak. “Ik ga drie keer in de week naar de sportschool en ik kook zelf echt gezond! Af en toe neem ik het er wel van hoor, want ik moet toch wel een beetje kunnen genieten. Toch?"

GRRRRRRRoene pasta!!

Net gesport en zin in pasta? Deze is echt top! Pasta met erwtenpuree, parmezaan, pancetta en tomaat!


BLOG: Totaal afgeleid...

Deze pandemie lijkt maar geen einde te hebben. Naast het feit dat we op moeten passen om zelf niet te worden besmet, moeten we ook uitkijken om niet een gek te worden van alle andere gevolgen. Quarantaines, complottheorieën, handen wassen, anderhalve meter, wappies, isolatie, coronarellen.. We willen allemaal dat het voorbij is.

Net gesport? Pasta!!

Net even lekker gesport en honger als een paard? Wat is en dan lekkerder dan de tank even volgooien met een goede pasta? Klinkt als een goed idee? Probeer deze dan eens. Ramvol met de voedingsstoffen die je na het sporten goed kan gebruiken. Herstellen doe je niet alleen door uit te rusten, ook door goed te eten. En uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit na het sporten echt een toppertje is. Enjoy!


blog: big fat f*ck you

Je hebt een komma, een vraagteken en een uitroepteken. Aan jou de keuze waar je deze in de bovenstaande zin wilt plaatsen. Komt het wat rauw over? Dat kan. Maar wat doe je eraan..? 

Geroosterde pompoen! En nog wat andere dingen

Nu ik zo mijn recepten eens onder de loep neem, betrap ik mezelf erop dat ik best veel vegetarisch maak. Om die trend een beetje te doorbreken doe ik volgende keer een stuk vlees. Maar nu nog even iets vegetarisch. En dit is ziek lekker. Echt? Ga ‘m maken dan! Ga proeven dan! En geef mij maar eens ongelijk! Als je kan! Waarschijnlijk reageer ik dan toch met het argument dat smaak subjectief is. Maakt niet uit. Ga maar lekker koken. Hup!


Blog: Gooooaaaaalll!!!

Je bent al een paar weken aan het knallen in de sportschool. Je zag het helemaal voor je. "Vanaf nu gaat het roer om! Ik ga het helemaal anders doen!", dacht je nog. Je ging er vol tegenaan. Met de nadruk op ging, want een beetje staan te zuchten en puffen in zo'n zaal, met allemaal andere zuchtende en puffende mensen, is misschien toch niet helemaal je ding.

Je wilt makkelijk? Alsjeblieft!

En maar denken dat gezond eten zo lastig is. Nou, dat dacht ik toch even niet! Shakshuka is een lekker Oosters eenpansgerecht op basis van gepocheerde eieren en pittige tomatensaus. Echt heel lekker, gezond en bovendien heel snel om te maken. Pan op tafel en dippen maar!


Blog: waarom sporten niet je ding is..

Soms ben je bloedfanatiek, soms heb je geen puf om ook maar voorover te buigen om de afstandsbediening te pakken. De ene week lekker knallen, daarna weer niks willen doen. Wat is je motivatie? Waarom doen we de dingen die we doen?  

groentensoep, maar dan gegrild

Je zou het niet zeggen, maar deze soep kan ook met mooi weer. Niet te zwaar, maar weer erg lekker. Vandaag heb ik er een vegetarische variant op gemaakt. Check hem hieronder!


Blog: De Mooi-weer-fietser

"Lekker op de racefiets (zonder bel natuurlijk) een rondje Utrecht. Helmpje op, bidon gevuld, buikje over de stang en gaan!"  

 

ei, ansjovis, geroosterde paprika

Ik weet het, weer een salade. Dit is voor nu even de laatste in de reeks. Maar ook deze is erg lekker. En simpel. En lekker. Oh wacht, dat zei ik al. Anyway, check het recept!


blog: Goed fout

“Eenmaal begonnen met snoepen is de dag al verpest en kan ik net zo goed door blijven gaan met snoepen, want het is toch al kut en ik heb toch al gefaald en ik ben niks waard.” 

 

Herken je dit gevoel?

Saladebowl met zalm! Geloof me, deze wil je..

Dit is er zo'n eentje die je de in dusdanige mate kan voorbereiden, dat je als je wilt eten nog geen 5 minuten in de keuken staat. En naast het feit dat dit verschrikkelijk lekker is, is het ook ook nog eens vullend en gezond. 


Blog: De Quick Fix

Met het mooie weer willen we even snel die kilo’s eraf halen met weer zo’n leuk dieet. Je kent het wel: zo’n gimmick die je snel ‘zomer- en strandklaar’ maakt.  Even afzien zodat je snel weer in die zwembroek of dat zonnige jurkje past. Geweldig! Chapeau! Dat is een fantastisch idee! Misschien voel je hier al een klein sarcastisch ondertoontje. Niet? Dan bij deze. 


Ceasar Salade! (Maar dan een tikkeltje gezonder)

Het mooie weer staat weer voor de deur en dat betekent dat we weer afstappen van de zware winterkost. Dat betekent trouwens niet dat we gelijk op een wortel moeten gaan knagen, het moet natuurlijk wel lekker blijven. Dus ik hierbij een gezondere versie van de klassieke Ceasar Salade! Lekker vullend!