Blog: - Big fat f*ck you -

Je hebt een komma, een vraagteken en een uitroepteken. Aan jou de keuze waar je deze in de bovenstaande zin wilt plaatsen. Komt het wat rauw over? Dat kan. Maar wat doe je eraan..?

 

Men vindt het niet heel prettig om op een ruwe manier met de neus op de feiten gedrukt te worden. Dat is confronterend. De eerste reactie is waarschijnlijk dat de hakken heel diep in het zand worden gedrukt. Als je een punt wilt maken dan kan je schreeuwen wat je wilt, maar de vingers zitten zo diep in hun oren dat men de binnenkant van hun schedel kan kietelen. Moeten die mensen dan vertelt worden hoe het zit? Heeft het dan zin om harder en harder te gaan schreeuwen?

 

Nee, dat werkt niet. De vingers zitten te diep. En daar komt bij dat het een motiverende werking heeft van een stapel bakstenen. Gewoon niet..

 

Het begint bij je zelf, bij je eigen motivatie. Gedachten als “Kan ik dit wel?” en “Ben ik wel goed genoeg?” zullen misschien wat twijfel zaaien. Angst om te falen zelfs. Het is misschien een beetje open deuren in trappen, maar falen hoort er nu eenmaal bij. En om die zelfde open deur echt uit z’n voegen te schoppen: het leven gaat met vallen en opstaan. Het gaat er uiteindelijk om dat je weer opstaat.

 

Als je in de loop der jaren 10 kilo bent aangekomen en je hebt besloten om daar iets aan te doen, verwacht dan geen wonderen. Als je denkt dat je binnen een maandje sportschool duidelijke resultaten ziet, dan moet ik je even wakker schudden. Zo werkt het niet. Het duurt langer. En het is knokken. Het is vechten voor je eigen verandering. Ik ga het niet mooier maken dan dat het is, want soms is het echt heel lelijk.

 

Maar hoe onaantrekkelijk het ook lijkt, het is niet onmogelijk. Gewoontes kunnen worden aangeleerd en afgeleerd. En met een beetje sturing kan men al erg ver komen. Of het nou een duwtje in de rug is of een schop onder de kont. Het ligt er maar aan wat men nodig heeft. 

 

 

Waar zou jij die komma, dat vraagteken en uitroepteken willen plaatsen?