Sportvoeding

Voor elke vorm van lichamelijke activiteit heb je energie nodig. Elke beweging, elke ademhaling, elke hartslag; het kost energie. Als sporter sta je er niet altijd bij stil wat dit voor jouw prestaties kan betekenen. Eet je voldoende? drink je genoeg? En wanneer? Wat voor invloed heeft dat op de training of wedstrijd? Wil je hoger, sneller en beter? Probeer dan ook eens naar je voeding te kijken.

 

Er wordt wel eens gezegd dat prestatie bestaat uit 20 procent trainen en 80 procent voeding. Dit is in zekeren zin ook waar. Maar dit is even iets anders dan een schepje pre-workout meer of minder. Dit heeft te maken met consistentie rondom het voedingspatroon. Dit is een zoektocht naar de juiste voedingssamenstelling per atleet. Te beginnen met een uitgebreide voedings- en bewegingsanamnese. En dan gaan we aan de knoppen draaien om er achter te komen wat jou vooruit helpt.

 

Elk persoon heeft het in zich om te presteren. Hoe groot of klein deze prestatie dan ook mag zijn, iedereen kan het. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en iedereen is anders. Er bestaat helaas geen wondermiddel. Het is ook belangrijk om in die zin ook zo eerlijk mogelijk tegen jezelf te zijn. Want het zal niet helpen om jezelf voor de gek te houden. Doe je dat niet? Dan ben jij de winnaar!

 

Wil jij sneller, hoger en beter? Neem contact op!